Part on väga hea ja maitsev lind – sellest saab valmistada mõnusa roa erinevatel viisidel. Tavaliselt olen parti teinud ikka haudepotis, aga sel korral sain nii suure pardi, et mitte ühtegi potti see tervelt ei mahtunud ja seega tuli parti küpsetuskotis teha. Üldiselt sarnaneb pardi sellisel viisil küpsetamine väga hane tegemisega, aga tulemus on kindlasti väga pardilik.
Loe edasi “Part küpsetuskotis”
Silt: pidusöök
Ahjukartulid fooliumis
Ahjukartulid
Ahjukartulite tegemine on tavaliselt küllaltki aeganõudev protsess (ahjus 1-1,5 tundi), seega on neid mugav teha, kui ahjus miskit muud tehakse. Näiteks, kui ahjus hani küpseb, siis 1-1,5 tundi enne hane valmimist on paras moment ahju ka kartulid panna. Seda loomulikult, kui ahi mahutab mõlemad pannid/toidud korraga.
Ahjukartulite tegemiseks läheb vaja:
- kartuleid
- kindlasti soola – võib kasutada nii jämesoola, kui peensoola kui ka mingit “ürdisoola”.
- pipart
- tilli ja võib-olla ka peterselli
- kartulimaitseaineid
- õli ja/või muid rasvaineid