Ahjukartuleid saab väga hästi teha ka fooliumis. Seega – kui ahjus liha küpseb (mina laisa inimesena ostan vahest poest poolfabrikaate, mille küpsetamine käib täpselt pakendil oleva juhendi järgi), siis sinna kõrvale kartulite tegemine on väga mugav. Ja tulemus saab ülihea!
Silt: kartul
Ahjukartulid
Ahjukartulite tegemine on tavaliselt küllaltki aeganõudev protsess (ahjus 1-1,5 tundi), seega on neid mugav teha, kui ahjus miskit muud tehakse. Näiteks, kui ahjus hani küpseb, siis 1-1,5 tundi enne hane valmimist on paras moment ahju ka kartulid panna. Seda loomulikult, kui ahi mahutab mõlemad pannid/toidud korraga.
Ahjukartulite tegemiseks läheb vaja:
- kartuleid
- kindlasti soola – võib kasutada nii jämesoola, kui peensoola kui ka mingit “ürdisoola”.
- pipart
- tilli ja võib-olla ka peterselli
- kartulimaitseaineid
- õli ja/või muid rasvaineid
Jänes ahjupotis
Jänest on võimalik teha mitmel erineval moel. Aga viimati tuli mule selline mõte, et marineeriks teist väheke enne ahju panemist.
Seega siis sai proovitud teha jänest sel korral sedapsi.
Tegelikult ma arvan, et tegemist oli hoopis küülikuga, aga see selleks – poest sai ostetud ja eks ta küülik oli. Aga jänes kõlab paremini, seega jääb ikka jänes asja nimeks.
Loe edasi “Jänes ahjupotis”