Ahven on väga maitsev kala. Tema tegemiseks on palju erinevaid variante ning võimalusi. Üks halb asi iga (eriti väiksemat sorti) kala juures on selle puhastamine – soomuse maha saamine on ilgelt tüütu tegevus. Kui ikka just fileerida ei ole plaanis kala, siis tuleb selle puhastamisega vaeva näha. Äiapapa õpetas meile ühte trikki ahvena küpsetamiseks – selle juures jääb soomuse eemaldamise vaev ära ja tulemus on ka päris mõnus.
Loe edasi “Ahven majoneesitäidisega”
Silt: kalamaitseaine
Haug ahjupannil
Haugi talvel tegemise juures on üks suuremaid probleeme kindlasti värske haugi leidmine. Kes teab, millised need kalad turul/poes on. Seega enne haugi tegemist tuleb minna kalale 😉 Piisab ka, kui äi kalal käib. Talvel on kalastamine veel omaette elamus. Sedasi on täiesti kindel, et saab kasutada värsket haugi. Sellist ilusat – paarikikolst. Ja nagu mu äiapapa ütles – kevadine haug on väga hea ja mahlane.
Loe edasi “Haug ahjupannil”