Marineeritud angerjas

Angerjat teatavasti on võimalik päris mitmel moel teha – suitsetada, praadida, keeta, patta panna jne, aga mina tegin sel korral Aare õpetussõnade järgi marineeritud angerjat. See on ju teada-tuntud “angerjasült”.
Sel korral olin ma lausa ise paadis, kui Aare angerja kätte sai, kahju ainult, et mul ei angerjas ei näkanud – aga see on ühe teise teema jutt.
Loe edasi “Marineeritud angerjas”

Ahven majoneesitäidisega

Ahven on väga maitsev kala. Tema tegemiseks on palju erinevaid variante ning võimalusi. Üks halb asi iga (eriti väiksemat sorti) kala juures on selle puhastamine – soomuse maha saamine on ilgelt tüütu tegevus. Kui ikka just fileerida ei ole plaanis kala, siis tuleb selle puhastamisega vaeva näha. Äiapapa õpetas meile ühte trikki ahvena küpsetamiseks – selle juures jääb soomuse eemaldamise vaev ära ja tulemus on ka päris mõnus.
Loe edasi “Ahven majoneesitäidisega”

Haug ahjupannil

Haugi talvel tegemise juures on üks suuremaid probleeme kindlasti värske haugi leidmine. Kes teab, millised need kalad turul/poes on. Seega enne haugi tegemist tuleb minna kalale 😉 Piisab ka, kui äi kalal käib. Talvel on kalastamine veel omaette elamus. Sedasi on täiesti kindel, et saab kasutada värsket haugi. Sellist ilusat – paarikikolst. Ja nagu mu äiapapa ütles – kevadine haug on väga hea ja mahlane.
Loe edasi “Haug ahjupannil”