Ahjukartuleid saab väga hästi teha ka fooliumis. Seega – kui ahjus liha küpseb (mina laisa inimesena ostan vahest poest poolfabrikaate, mille küpsetamine käib täpselt pakendil oleva juhendi järgi), siis sinna kõrvale kartulite tegemine on väga mugav. Ja tulemus saab ülihea!
Silt: ahjukartul
Ahjukartulid
Ahjukartulite tegemine on tavaliselt küllaltki aeganõudev protsess (ahjus 1-1,5 tundi), seega on neid mugav teha, kui ahjus miskit muud tehakse. Näiteks, kui ahjus hani küpseb, siis 1-1,5 tundi enne hane valmimist on paras moment ahju ka kartulid panna. Seda loomulikult, kui ahi mahutab mõlemad pannid/toidud korraga.
Ahjukartulite tegemiseks läheb vaja:
- kartuleid
- kindlasti soola – võib kasutada nii jämesoola, kui peensoola kui ka mingit “ürdisoola”.
- pipart
- tilli ja võib-olla ka peterselli
- kartulimaitseaineid
- õli ja/või muid rasvaineid