Ahjukartulid fooliumis

Ahjukartuleid saab väga hästi teha ka fooliumis. Seega – kui ahjus liha küpseb (mina laisa inimesena ostan vahest poest poolfabrikaate, mille küpsetamine käib täpselt pakendil oleva juhendi järgi), siis sinna kõrvale kartulite tegemine on väga mugav. Ja tulemus saab ülihea!

Vaja läheb:

  • Kartuleid
  • Soola
  • Pipart
  • Kartiliglasuuri
  • Kartulimaitseainet
  • Tilli
  • Natuke toiduõli
  • Võid

Kartulid tuleb koorida ja suuremad lõigata pooleks; tähtis on, et kartulid oleksid kõik enam-vähem ühesuurused. Siis asetada kartulid fooliumile – mina teen umbes nii, et üks toiduports ühele fooliumi tükile. Kartulitele piserdada natuke toiduõli – nii jäävad maitseained paremini kartulite külge ;-). Lisada soola (võib kasutada ka mingit ürdisoola või isegi aroomisoola), pipart, kartuliglasuuri (mul sel korral ühe portsu peal küüslauguglasuur ja teise peal ürtidega glasuur), kartulimaitseianet ja tilli (mina panin ainult ühele portsule – nii saab vaheldust). Lõpuks igale kartulile veel tükike võid peale.

Seejärel foolium korralikult kinni mätsida ja ahju need kartulid! Umbes 50 minutit nad nii seal küpsevad, seejärel teha foolium pealt lahti nii, et kartulid saavad pealt pruunistuda. Ja selliselt avatud fooliumiga panna ahju veel 10-15 minutiks (kui seal on mingi liha, siis tavaliselt selle juures ka lõpupruunistamise aeg 10-15 minutit).

Ja valmis need maitsvad kartulid ongi!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga